Ring oss direkt på 0493-619 09

Frågor och svar

Här hittar du svar på vanliga frågor

Det kan uppstå många frågor när man ska köpa båt! Du är givetvis välkommen att ringa oss på 0493-610 09 under våra öppettider, men det kan vara skönt att få svar direkt.


Vi upplever det som mycket smidigare att få all information om ditt båtköp levererat och konfigurerbart direkt via din egen dator eller mobiltelefon. Istället för att åka in till en båthall och göra dina val så kan du göra det själv hemifrån. Om du vill provköra så är du givetvis välkommen till vårt Testcenter!

Vi tror också att du själv genom att välja bland olika motoralternativ själv kan sätta ihop din båt. Vi säljer färre och färre "lösa båtar" för vem kan ro utan åror? De flesta som beställer idag vill ha en motor, och då blir frågan direkt "vad kostar en motor?". Istället för att visa eller skicka prislistor så kan du konfigurera din båt alldeles själv.

Det är möjligt att få en otroligt robust och smidig aluminiumbåt billigt bara ett par klick bort.

Fler argument:
  • Vi har nästan 20 år i båtbranschen och kan våra båtar
  • Vi finnns på en fysisk adress i Loftahammar
  • Vi lämnar 2 års garanti
  • Vi levererar över hela Sverige

Våra båtar tillverkas i EU (Polen) av Smartliner Boats (www.smartlinerboat.com). Smartliner levererar båtar till flera länder och har blivit väldigt populära i Finland, Danmark och Sverige. Främst för att de är smidiga, har hög kvalitet och är lätt att underhålla.

Hur höga vågor och hur en båt klarar sig i sjön är givetvis något som beror på flera faktorer, bland annat hur den som styr klarar av att styra. Sjöfartsverket har följande indelning och det är den vi följer i CE-klassificering av båtar och vilken sjö de klarar:

A – ocean: konstruerad för att utan hjälp utifrån kunna genomföra längre resor under vilka vindstyrkan kan överstiga 8 Beaufort-skalan och den signifikanta våghöjden kan vara över 4 meter.

B – utanför öppen kust och utomskärs: konstruerad för att kunna genomföra resor utanför kusten då vindstyrkan kan vara upp till och med 8 Beaufort-skalan och den signifikanta våghöjden kan vara upp till och med 4 meter.

C – kustfarvatten och inomskärs: konstruerad för att kunna genomföra resor nära kusten, i stora bukter, flodmynningar, sjöar och floder då vindstyrkan kan vara upp till och med 6 Beaufort-skalan och den signifikanta våghöjden kan vara upp till och med 2 meter.

D – skyddade farvatten: konstruerad för att kunna genomföra resor på skyddade kustvatten, i mindre bukter, på mindre sjöar, floder och kanaler då vindstyrkan kan vara upp till och med 4 Beaufort-skalan och den signifikanta våghöjden kan vara upp till och med 0,3 meter, med enstaka vågor på högst 0,5 meter t.ex. från passerande fartyg.

Här är en länk till Sjöfartsverkets dokument om fritidsbåtsdirektivet, CE-märkning och tillämpning.

Eftersom du beställer en konfigurerad båt som byggs efter dina önskemål (specialtillverkad produkt), så är det inte möjligt att per distansköpslagen häva ditt köp som till exempel när du beställer en TV eller köper skor online.
Eftersom vi gärna vill göra vårt bästa för att ditt köp ska bli bra, så kontakta oss gärna med dina frågor så kanske det är möjligt att göra ändringar även efter lagd beställning.

Du kan läsa mer om ångerrätt på Konsumentverkets sida Hallå Konsument: https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/angerratt/

Vi levererar din nya båt direkt till antingen din hemmahamn eller till din adress. Vi kör ut båtarna själva eller med hjälp av våra partners. Din båt levereras alltid komplett och testad. Vid leverans hem till dig så bör det finnas lift etc eftersom vi kör båten på en båttrailer. Vi föredrar att leverera direkt till din hamn/sjö så du får den sjösatt och klar. Vi säljer inte båttrailers men vid kontakt kan vi ge några bra exempel och tips.

Priset för leverans kommer vi överens om då det givetvis beror på var i Sverige du bor. Riktpris kan nämnas mellan ca 2000kr-6000kr.

Vi har ännu inte lagt upp priser på GPS och andra båtartiklar men vi kan ge ett pris vid beställning. De här produkterna finns väldigt lätt att tillgå överallt på internet via olika båtbutiker men vi vill förenkla genom att hjälpa till med montage etc. Därför kommer vi inom kort erbjuda några båtprodukter som du kan köpa till.

Servicecenter i Loftahammar erbjuder flera möjligheter för service, vinterförvaring etc. Vi kan också komma och utföra service på plats eller hämta din båt. Läs mer om service på Loftahammars Servicecenters hemsida.

Fina, välbyggda kvalitetsbåtar för ett rikt sjöliv.

Loftahammars Servicecenters logo

Loftahammars Servicecenter AB
Bjursundsvägen 57
590 95 Loftahammar
Sverige

0493-619 09
info@allroundbåtar.se

Hjälp